Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić lub wybierać mniejsze i kłaść kapelusze w całości, następnie opłukać i zagotować w dobrze osolonej wodzie. Gotować ok 15-20 min., odsączyć, włożyć do słoiczków. Zalewę zagotować i gotować parę minut na małym ogniu (cebulkę drobno pokroić i gotować w zalewie). Następnie zalać grzybki w słoikach i pasteryzować 15 min.

Komentarze

  • -2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja cebuli nie gotuję w zalewie tak jak Ty, więc nie rozumiem dlaczego wstawiłaś mi takie zdjęcie do mojego przepisu?
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    idealne na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Bardzo lubię grzybki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne, szczególnie jako zakąska do wzmocnionych trunków;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    uwielbiam grzybki w occie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !