Sposób przygotowania

Mięso umyć, rozbić tłuczkiem na cienki płat, posypać posiekanym szczypiorkiem, rozłożyć na nim pokrojoną w słupki słoninę, oprószyć zmielonymi przyprawami: cynamonem, goździkami, pieprzem i posypać posiekanym czosnkiem. Mięso zwinąć w rulon, obwiązać nitką i obrumienić na oliwie. Przełożyć do rondla, podlać rosołem i dusić pod przykryciem, osolić, oprószyć pieprzem, gdy rosół niemal całkowicie wyparuje podlać winem i udusić do miękkości. Pod koniec dodać tarta bułkę i skórkę z cytryny. Wyjąć pieczeń, usunąć nitkę i pokroić mięso. Ułożyć na półmisku, polać sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być super!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    to na pewno jest dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !