Sposób przygotowania

jagody przebieramy i płukamy zimna wodą na sitku. Wkładamy do słoiczków tak aby zostawalo jeszcze ok 3 cm miejsca. Przygotowujemy zalewe gdzie na 1 litr wody przypada 40 dag cukru. zalewamy ciepla zalewa jagody po czym pasteryzujemy je 15 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MARZA2

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ja jagody i inne miękkie owoce do słoików tylko przesypuję cukrem. Takie też fajne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !