Sposób przygotowania

śliwki przekrawamy na połówki i odrzucamy pestki. Wkłasdamy do słoików. Przygotowywujemy zalewe w zależnosci od ilosci owoców. Na jeden litr wody dajemy ok 40-50 dag cukru. zalewamy słoiczki i pasteryzujemy ok 15 minut

Komentarze

  • -1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Mysiunia jeżeli dodajesz zdjęcie do przepisu na Śliwki w syropie na zime, to dlaczego dodajesz zdjęcie do mojego przepisu śliwki do ciasta? Przecież Twoje zdjęcie jest na kompot ze śliwek. Przeczytaj mój sposób wykonania i sama zobacz, że dodajesz to co nie pasuje. Jeżeli dodajesz zdjęcia to patrz co robisz i dodawaj jak należy, a nie aby dodać.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    muszą być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Kiedyś robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Dawniej takie robiłam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !