Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrazamy.Żółte i czerwone pomidorymyjemy i kroimy w dosyc grube plasterki.Pieczone mieso tniemy w cienkie paseczki,cebule z czosnkiem siekamy i szkilmy na oliwie.Forme do tarty wykładamy papierem do pieczenia.Dno i brzegi wylepiamy ciastem francuskim.Na spód rozkładamy równo cebule z czosnkiem a na tym plasterki pomidorów.Miedzy plasterki pomidorów wkładamy kawałeczki wołowiny.Wierzch placka posypujemy sola pieprzem i ziołami prowansalskimi.Tarte wsawiamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika w tem.200 stopni i pieczemy 25 minut.Tuż przed koncem pieczenia tarte posypujemy drobno startym parmezanem.Gotowy placek dekorujemy gałazkami bazylii.Podajemy bezposrednio po przygotowaniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !