Sposób przygotowania

Miękkie masło roślinne należy utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masą. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie aromat pomarańczowy. Gdy masa będzie pulchna należy dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Na koniec, gdy masa będzie już jednolita należy dodać otartą skórkę z pomarańczy i ubitą na sztywno pianę z białek, masę na ciasto delikatnie wymieszać. Przełożyć ją do wyłożonej pergaminem blaszki i piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotową i przestudzoną babkę można polukrować lub ozdobić polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Naprawdę pyszna :)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyśmienita
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    na pewno pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    faktycznie pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !