Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka wieprzowa z marchewką i fasolką szparagową po azjatycku
Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy twarde końcówki, jeśli fasolka jest długa można przekroić ją na pół.
Szalotkę, czosnek i szczypiorek drobno siekamy.
Składniki sosu dokładnie mieszamy ze sobą aż cukier się rozpuści.
Na patelni rozgrzewamy olej (ja wybrałam olej do woka aromatyzowany trawą cytrynową i imbirem) i smażymy mięso. Kiedy mięso będzie zarumienione odkładamy je na talerz. Na tę samą patelnie dolewamy jeszcze trochę oleju (jeśli jest go mało) i wrzucamy wszystkie warzywa. Smażymy ok. 5 minut. Następnie z powrotem dokładamy mięso i całość zalewamy sosem. Smażymy ok.3-4 minut.
Danie posypujemy szczypiorkiem.
Tak przygotowane mięso podawać z ryżem :)