Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, paprykę i cebulę obrać.Ogórki paprykę i cebulę włożyć do garnka i zalać zalewą z 9 szklanek wody i 1 szklanki soli.I moczyć 1 godzinę.
Zalewa do słoików: 6 szklanek wody , 3,5 szklanki cukru i 3,5 szklanki octu, 2 łyżki gorczycy.Wszystko zagotować i gotować 5 min.Odstawić do wystudzenia.
Gdy ogórki, papryka, cebula namoczą się 1 h wyciągnąć z zalewy.
Do umytych słoików najlepiej o,5 litra na spód włożyć 1 łyżkę startej selery.Następnie plasterek cebuli i układać ogórki oraz pokrojoną w paski paprykę.Zalewać ostudzoną zalewą.Zakręcić.Pasteryzować ok 5-7 min.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    w tym roku wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super przepis
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię takie zaprawy do obiadu
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię takie i też polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !