Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym i mieszanką warzyw
Kroki postępowania
Ryż gotujemy 10 minut krócej niż zalecany czas. Odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia.
ryż brązowy | 150 g |
mięso mielone | 150 g |
Kukurydza z Puszki | 1/2 puszki |
groszek konserwowy | 1/2 puszki |
papryka marynowana | 1/2 słoiczka |
pomidory w puszce | 1 puszka |
cebula biała | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
oregano | |
Bazylia suszona Prymat | |
cząber | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | |
kurkuma | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: