Sposób przygotowania

Składniki:
2.5 kg cukinii
7 szklanek wody
1.5 szklanki octu 10%
2 szklanki cukru
1.5 łyżki soli
1 czubata łyżka przyprawy curry
2 cebule
liście selera
po kilka ziarenek gorczycy/na słoik
Przygotowanie:
Cukinię myjemy, obieramy, kroimy w słupki lub kostkę.Z wody, octu, cukru, soli, curry robimy zalewę, którą zagotowujemy. W umyte słoiki na dnie układamy plasterek cebuli oraz kilka ziarenek gorczycy. Następnie układamy cukinię. Na sam koniec kładziemy kilka listków selera. Zalewamy ciepłą zalewą i pasteryzujemy przez ok. 10-15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie taką cukinie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    fajny pomysł
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Kurcze, no... teraz będę miała problem z listkami selera (mam jedynie mrożone i w dodatku posiekane...). W poniedziałek przejdę się i zobaczę, może gdzieś je kupię. Wygląda super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    muszę wypróbować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    fajny pomysł . ;D
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jakie ładne zdjęcia :D a przepis ciekawy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super przepis! Nigdy nie robiłam cukinii z curry!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zaprawa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wyprubować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    koniecznie muszę wypróbować, pewnie jest pyszna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !