Sposób przygotowania

1.Obrać bakłażany ze skórki
2.Pokroić w plasterki
3.Posypać solą i odstawić na ok.15 min.
4.Opłukać z soli i posypać czosnkiem.
5.Rozbić i rozbełtać 3 jajka i dodać przypraw do smaku.
6.Przygotować bułkę tartą i dodać przypraw do smaku.
7.Plasterki bakłażanów obtoczyć w panierce jak kotlety.
8.Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju.
9.Po przypieczeniu z jednej strony przewrócić na drugą.
10.Położyć ztarty ser i suszone pomidory.
11.Smażyć do zmięknięcia baklażanów.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !