Sposób przygotowania

W słoiku wymieszać zalewy (marynaty) z warzyw, oliwę, miód, pieprz, zioła, wyciśnięty czosnek i sól do smaku.
Paprykę z zalewy pokroić w paski, korniszony w plasterki, pieczarki w małe cząstki, cebulki i oliwki na połówki, serer przesiekać.
Dodać sok z cytryny i nieco startej skórki - wcześniej cytrynę wyszorować i sparzyć.
Fetę pokroić w kostkę i połączyć z warzywani i osączoną kukurydzą - ostrożnie wymieszać, aby ser się nie rozpadł.
Włożyć sałatkę do słoja i szczelnie zamknąć - najlepiej do tego celu nadają się słoje z uszczelnioną pokrywką i sprężyną.
Odwracać słój ostrożnie dnem do góry, aby wszystkie składniki równomiernie pokryły się sosem - wstawić do lodówki na 24-48 godzin często odwracając słoik.

Sałatkę podawać do potraw z grilla.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mm pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !