Sposób przygotowania

Kapustę odsączyć dokładnie na sitku - przełożyć do blendera lub malaksera.
Dodać wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę - miksować pulsacyjnie, aż powstanie drobna sieczka.
Do miski przełożyć posiekaną kapustę z cebulą i czosnkiem, dodać majonez oraz jogurt dla złamania i złagodzenia smaku.
Całość wymieszać do uzyskania ulubionej gęstości i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Schłodzić przed podaniem.

Sos nadaje się do potraw z grilla, zapiekanek, tostów, kanapek, jajek na twardo i wędlin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zachęcam do skorzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    interesujący pomysł
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Sos zrobil furorę na grilu ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Warto spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !