Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w niezbyt cienkie plasterki (można również w słupki) - posolić, wymieszać i odstawić na 2-3 godziny.
Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórek i pokroić w cząstki - wrzucić do ogórków.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę.
Garnek postawić na małym płomieniu, dolać oliwę, posiekany lubczyk, trochę pieprzu i cukier.
Dusić pod przykryciem, aż pomidory puszczą sok.
Dolać ocet i dodać koncentrat pomidorowy.
Dusić 30 minut, aby warzywa nieco odparowały - na koniec dodać wyciśnięty czosnek, zagotować i gorącym sosem napełniać średnie słoiczki (3350-500 ml) - pasteryzować 20 minut.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zachęcam do skorzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    coś smacznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    dodaję do ulubionych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    cos dobrego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !