Sposób przygotowania

Cukinię i dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cukinię, dynię, kiełbasę, paprykę, czosnek i cebulę, dusić około 10 minut. Gdy wszystkie warzywa są pół miękkie, dodać pomidory i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości. Podawać z pieczywem, posypane zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    z dynią nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ja tez a tak poza tym to uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dynię nie dodawałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    ale fajne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Dyni do leczo jeszcze nie dodawałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne leczo
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam leczo
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !