Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody do napęcznienia . Śmietanę wraz z cukrem i wanilią podgrzać na wolnym ogniu a następnie stopniowo doprowadzić do zagotowania.
Zdjąć z ognia , dodać żelatynę i jogurt . Dokładnie wymieszać.
Masę przelać do foremek /wielkość i kształt do wyboru/.
Po przestudzeniu umieścić w lodówce do całkowitego stężenia./ok.2-3 godz.
w zależności od wielkości foremek/.
Truskawki zmiksować z cukrem . Można przetrzeć przez sito aby usunąć drobne pesteczki.
Deser wyjąć z pojemniczków/zanurzyć na moment foremki we wrzątku/ i podawać polane musem truskawkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wyglada smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    zawsze chciałam to zrobić!!!
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm rewelka;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    jak na to patrzę, to aż jeść się zachciewa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !