Sposób przygotowania

W misce ucieramy żóltka dodając do nich stopniowo cukier biały. Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Lekko schłodzone masło dodajemy do żółtek małą strużką i cały czas miksujemy.Dodajemy mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Nastawiamy piekarnik na 180 C.

Blachę smarujemy tłuszczem ( do form o nietypowych kształtach polecam tłuszcz w sprayu). Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Przekładamy do formy i pieczemy około 45 minut.Czas pieczenia zależy od piekarnika. Należy sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest suche. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    piękny:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    piękny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    warto zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !