Wilgotny, delikatny sernik pieczony bez spodu

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    100 gramów
  • twaróg zmielony

    1 kilogram
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszysto. Dodać ser z wiaderka i połączyć składniki. Wsypać budyń, stopione, wystudzone masło, aromat waniliowy i połączyć składniki. 

Z białek ubić pianę i dać ją do sernika. Łyżką delikatnie wmieszać w ciasto. Blaszkę 25x30 cm wyłożyć papierem, wlać sernik i piec w 190 stopniach przez 50-60 minut. Sernik kroić najlepiej po nocnym studzeniu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 24.06.2015 08:22
smaczne ciasto
Ela15 29.04.2015 09:52
bardzo lubię serniki, ten wygląda apetycznie
misia53 26.04.2015 17:55
serniczki to ja lubię , jeszcze takie ładne w dodatku!
fotoviderek 26.04.2015 16:54
Taki sernik jest najlepszy :)
Łukasz15 26.04.2015 13:23
Pyszny serniczek
Renata9 26.04.2015 11:39
Rewelacyjny serniczek, bardzo lubię taki :-)
ania2610 26.04.2015 11:06
musi być pyszny!
luna76 26.04.2015 10:53
fantastyczny!!!! uwielbiam serniki:)
Futka 26.04.2015 10:36
Wspaniały, delikatny i przepyszny serniczek :)
Janina 26.04.2015 10:23
Pyszności;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat