Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 sztuki -
cukier
1 szklanka -
masło
100 gramów -
twaróg zmielony
1 kilogram -
budyń waniliowy
1 opakowanie -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania Wilgotny, delikatny sernik pieczony bez spodu
Wilgotny sernik pieczony bez spodu to hit wśród świątecznych (i nie tylko) ciast. Chętnie decydujecie się na ten przepis i nic w tym dziwnego. Masa serowa z tego przepisu zawsze wychodzi wilgotna, delikatna i waniliowa. Pychota!
1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysto.
2. Dodać ser z wiaderka i połączyć składniki.
3. Wsypać budyń, stopione, wystudzone masło, aromat waniliowy i połączyć składniki.
4. Z białek ubić pianę i dać ją do sernika. Łyżką delikatnie wmieszać w ciasto.
5. Blaszkę 25x30 cm wyłożyć papierem, wlać sernik i piec w 170 stopniach przez 50-60 minut.
6. Sernik kroić najlepiej po nocnym studzeniu. Smacznego!
Jeśli macie ochotę na odmianę zobaczcie inne przepisy na serniki w serwisie Doradca Smaku.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)