Sposób przygotowania

Porzeczki dokładnie płuczemy, przebieramy, zbędne łodygi i szypułki wyrzucamy. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy owoce. Włączamy ogień. Gotujemy około 20minut. Kompot przecedzamy, przelewamy do dzbanka i dodajemy cukru do smaku. W upalne dni dobrze jest kompot schłodzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na gorące dni...;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię kompot z porzeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczny i zdrowy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    ooo super;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !