Sposób przygotowania

Krewetki podsmażane na masełku.

Składniki:

krewetki (my braliśmy mrożone)
ilość? Tutaj akurat pełna dowolność
czosnek 5-6 ząbków
ziarna kolendry 10-15
zioła prowansalskie
sól
masło do podsmażenia.

Czosnek siekamy, ziarna kolendry rozgniatamy.
Na patelni rozgrzewamy 1/3 kostki masła. Wrzucamy krewetki (jeżeli są mrożone, to czekamy aż puszczą trochę wody, tak aby zrobił się "sosik"). Dorzucamy czosnek, kolendrę i zioła prowansalskie. Podsmażamy przez około 5 minut, dodajemy szczyptę soli. I ponownie podsmażamy, cały czas mieszając aby nam nie przywarło.

Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !