Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Cukinię, paprykę, marchewkę, grzyby mun pokroić w słupki. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć marchewkę, po jakimś czasie dodać cebulę (chwilę smażyć), następnie grzyby (chwilę smażyć), potem paprykę (chwilę smażyć), a na końcu cukinię. Całość smażyć, doprawić do smaku sosem sojowym, chilli, solą i pieprzem. Warzywa można podlać wodą w razie potrzeby miękkich warzyw, ja jednak wolę chrupiące. Następnie do warzyw dodać ugotowany ryż i smażyć do uzyskania odpowiedniej miękkości dania. Danie można skropić sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    bardzo fajne-pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    muszę zrobić, bo zapowiada się fantastycznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pięknie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    nie tylko smacznie, ale i zdrowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    wygląda super !!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !