Sposób przygotowania

Śmietana powinna być jak najbardzij gęsta, ale niezbyt kwaśna.
Rzeżuszkę należy obciąć razem z łodyżkami, bo w nich również jest wiele smaku i witamin :)
Połączyć śmietanę z rzeżuchą i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać jako sos do sałaty, surówek z pomidorów i ogórków, ziemniaków czy pieczonych ryb.
Dobry jest także z warzywami z grilla - bakłażanem, cukinią, pieczarkami.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam rzezuche ale jeszcze tak jej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !