Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Sałatka z jajek przepiórczych i łososia

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 10 dag
kapary całe Smak 2 łyżki
sos
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
jogurt naturalny 120 g
starty chrzan 1 łyżeczka
rzeżucha 2 (posiekana)
jajka przepiórcze 25 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Sałatka z jajek przepiórczych i łososia

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.04.2014 14:47
lubię przepiórcze
katarzynagotuje 25.05.2013 00:17
pięknie podane :)
arbuzowo 24.05.2013 15:13
kolejny udany pomysł na sałatkę
mufinka79 24.05.2013 12:08
Jakie smakowite danko :)
Olga_SK 24.05.2013 12:06
jajka przepiórcze uwielbiam w każdej postaci! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak