Sposób przygotowania

Cebulę kroimy albo w kostkę albo w piórka. Rozpuszczamy łyżkę masła roślinnego na patelni i wrzucamy pokrojoną cebulę. Lekko podsmażamy. Podlewamy niewielką ilością wody i chwilę dusimy do jej wyparowania. Kiedy cebula się dusi, kroimy w kostkę pomidora i również wrzucamy na patelnię. Kiedy woda całkowicie wyparuje doprawiamy solą i bazylią do smaku. Odstawiamy z ognia i wbijamy 2 jajka. Znowu wstawiamy na ogień i mieszamy w celu ścięcia jajek. Trzymamy na ogniu w zależności od tego jak bardzo chcemy mieć ścięte jajka. Podajemy na talerzu z chlebem. Czas przygotowania około 15 minut. Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię taką !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pomidorem nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,taka własnie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !