Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie: Jajecznica z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenowa)

5.0
(40)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dieta Hashimoto | Dzień 1 | Śniadanie

Przepis na jajecznicę z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenową).

Jajecznica to smaczne i szybkie danie, które potrafi przyrządzić chyba każdy dorosły. Z dodatkiem warzyw dostarczy niezbędnych składników odżywczych i zapewni sytość w pierwszej części dnia, która zazwyczaj wymaga od nas dużej aktywności. To pomysł na bezglutenowe śniadanie.

 

Składniki:

jajko 3 szt. (ok. 189 g)
łosoś wędzony na zimno 1 płat (ok. 30 g)
szpinak świeży 14 g (ok. 1/2 szklanki)
pomidor 1 szt. (ok. 160 g)
olej rzepakowy rafinowany 7 ml (1 łyżka)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 g (1 szczypta)
Pieprz czarny mielony Prymat 1 g (1 szczypta)

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie: Jajecznica z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenowa)

Bezglutenowe śniadanie - jajecznica z łososiem, szpinakiem i pomidorem podana z krążkami ryżowymi. Prosty, pożywny posiłek, który sprawdzi się przy dla osób będących na diecie Hashimoto.

1. Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Dopraw solą i pieprzem.

2. Do jajek wrzuć rozdrobnionego łososia i pokrojone pomidory.

3. Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj szpinak i podsmaż chwilę.

4. Następnie wlej jajka z dodatkami i smaż do uzyskania pożądanej konsystencji.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak