Przepis i sposób przygotowania na: Gyoza - japońskie pierożki
Kroki postępowania
Pierożki można odgrzać podlewając odrobiną wody w woku - pod przykryciem. Piszę to, bo choć smakują na zimno również bardzo, to jednak na gorąco są fantastyczne.
ciasto na Gyoza | 1 porcja |
Nadzienie: | |
mielona wieprzowina | 45 dag |
sól | 1 płaska łyżeczka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
ocet ryżowy | 1 łyżka |
sos teriyaki | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
dymka ze szczypiorem | 3 szt. |
liście kapusty pekińskiej | 3-4 |
czerwone chili | 1 |
olej sezamowy | 1 łyżka |
mąka ukurydziana | 3 łyżki |
olej do smażenia | |
sos | |
sos teriyaki | 2 łyżki |
ocet ryżowy | 2 łyżeczki |
sambal oelek | 1 łyżeczka |
imbir świeży | 2 cm |
woda zimna | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: