Sposób przygotowania

Żelatynę zalewamy 10ml śmietany. Resztę smietanki zagotowujemy z cukrem (białym i waniliowym). Jak się zagotuje zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę zalana mlekiem i ponownie stawiamy na ogniu. Zagotowujemy i mieszamy az do rozpuszczenia żelatyny. Przelewamy do kubeczków/miseczek/foremek. Chłodzimy a później wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Przed podaniem, zeby wyjmowało się łatwiej nożem odkrajamy brzegi od szklanki a spód możemy na chwilkę włozyć do goracej wody. Wyjmujemy, polewamy sosem i gotowe.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Coś dla mnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata31

    proste i smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie robiłam nigdy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !