Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy. Do mąki wsypujemy szczyptę dużą soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na oliwie. Ziemniaki rozdrabniamy, mieszamy z cebulką i spora ilością pieprzu i soli sprawdzając smak. Ciasto wałkujemy na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut. Najsmaczniejsze są obsmażone na oliwie i podane z surówką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    i smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajnie podsmażone

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !