Sposób przygotowania

Do mąki dodać kaszę, wymieszane jaja, sól i gałkę, wymieszać z wodą i ubijać, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Zostawić w cieple na 15 minut. W dużym naczyniu zagotować posolona wodą. Deseczkę i nóż zanurzać w wrzątku i również zanurzoną we wrzątku łyżką nabierać ciasto i wylewać na deskę (3 łyżki). Ciasto rozciągnąć i odcinając na całej szerokości deseczki cienkie tasiemki, zsuwać je do garnka z gotującą się wodą. Gotowe wypływają i przenieść je do naczynia z ciepłą wodom celem zahartowania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarz
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarz
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie znana mi nazwa potrawy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !