Sposób przygotowania

Masło ucieraj z cukrem i dodawaj powoli jaja. Następnie wymieszaj wszystko z mąką i pudrem migdałowym. Ciasto francuskie pokrój starannie na prostokąty i na środku każdego z nich posmaruj cienką warstwę masy migdałowej. Wstaw do zamrażarki za 20 minut. Z ananasa wykrój środek i pokrój na plastry szerokości ok 1,5 cm. Miód rozpuść na patelni i dodaj do niego anyż i cynamon, ułóż ananasa, dolej wino i skórkę oraz sok z limonki i cytryny. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Wyjmij ananasa i ostudź. Następnie układaj na zamrożonej masie migdałowej i wstaw szybko do piekarnika o temperaturze 200 stopni C na około 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !