Sposób przygotowania

Mąkę i proszek razem mieszamy. Dodajemy 1 jajko, 1/3 szklanki cukru, 1/2 kostki masła i wyrabiamy. Zagniatamy ciasto i na 30 min wkładamy do lodówki. Z pozostałych jajek, sera, masła, soku oraz skórki pomarańczowej robimy masę. Dodajemy stopniowo masę budyniową. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę, zawijamy rogi, wylewamy masę serową i pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Na pozostałym tłuszczy podsmażamy migdały, dodajemy resztę cukru i pozostawiamy do ostygnięcia. Powstałą polewą migdałową ozdabiamy sernik, wierzch obficie posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !