Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę. Miękkie masło poszatkować i dodać do mąki razem z resztą składników na ciasto. Zagnieść na gładkie ciasto i wstawić do schłodzenia do lodówki na co najmniej 30 minut.
Jabłka usmażyć z cynamonem i cukrem do smaku.
Dno tortownicy wyłożyć 3/4 schłodzonego ciasta. Następnie wyłożyć jabłka i wyrównać. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce i posypać wierzch ciasta aby równomiernie pokryło warstwę jabłek.
Piec w temp. 1800C około 45-50 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mmm...pyszne :0)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    uwielbiam taka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !