Sposób przygotowania

1. Owoce umyć, obrać rozkroić na pół (można jeszcze drobniej wtedy szybciej owoce się rozpadną) i usunąć nasionka. Wrzucić do rondelka, zalać wodą, zagotować, gotować ok 50 minut na średnim ogniu aż owoce się rozpadną. Dosłodzić, trzymać na ogniu przez kolejne 15 minut.

2. Przygotować słoiczki, nałożyć do nich pigwę. Pasteryzować ok 25-30 minut. Doskonałe do przekładania ciast, na kanapki a jak się ktoś uprze to nawet można dodać do herbaty jeśli nikomu nie będzie przeszkadzała jej mętność ;)

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    katoda

    Moja mama kiedyś robiła - jest PYSZNA!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena42

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajna :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    mam duzo pigwy jeszcz, moze byc zrobiła
  • 2
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    zazdroszczę mi niestety skończyła się i pigwa i dostęp do niej :(
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    Super,nigdy nie robiłam .Myślę że w tym roku to się zmieni. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !