Sposób przygotowania

Margarynę lekko podgrzać aby nie zrobiła się płynna.
Żółtka dokładnie utrzeć z 10 łyżkami cukru.
Dodać miękką margarynę i nadal ucierać.
Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto.
Powinno być gęste.
Białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.
2 łyżki piany przełożyć do ciasta i wymieszać aby je lekko spulchnić.
Następnie dodać resztę piany i delikatnie wszystko połączyć.
Ciasto przełożyć do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć borówki ( ja użyłam mrożone ).
W rozdrabniaczu zrobić kruszonkę i położyć ją na borówkach.
Ciasto piec 60 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pewnie dobry...ale myślałam, że z borówkami leśnymi :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dobry, dobry, zapewniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    aż mi ślinka cieknie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !