Sposób przygotowania

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek. Dodajemy ryż arborio, mieszamy- gdy zrobi się niemal przezroczysty wlewamy szklankę wywaru, dodajemy marchewkę z groszkiem, pokrojone w paski suszone pomidory i ćwiartki plasterków cukinii. Gdy ryż pochłonie wywar, dolewamy wino i chochelkę wywaru (w razie potrzeby dolewamy później jeszcze trochę wywaru). Dodajemy posiekany drobniutko tymianek i oczyszczony szpinak, solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec dodajemy masło i wszystko dokładnie mieszamy. Na talerzu posypujemy startym parmezanem lub zwykłym żółtym serem. Zamiast masła możemy do risotto dać łyżkę oliwy truflowej.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    W końcu przepis na prawdziwe risotto- pyyyycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    risotto chodzi za mną już od jakiegoś czasu... :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !