Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ubitą osobno pianę z białek, następnie 1 1/2 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Rodzynki królewskie parzymy gorącą wodą, osuszamy i kroimy na pół. Pozostałe bakalie (z wyjątkiem wiśni kandyzowanych i kandyzowanej skórki pomarańczy lub limonki) drobno siekamy i oprószamy połową szklanki mąki (rodzynki również :-)), dodajemy do ciasta i delikatnie (ale dokłanie mieszamy). Pieczemy około godziny w temperaturze 180-190 stopni (do \"suchego patyczka\"). Dekorujemy domową czekoladą i bakaliami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    takie proste a jakie smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Ja pianę z białek dodaje na końcu
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko taki piec na święta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !