Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kalafiorem
Leczo z kalafiorem - do podstawowego przepisu dodajemy podgotowanego kalafiora. Warzywa są smażone na oleju, a kiełbasa na smalcu. Podsmażone warzywa dusimy w pomidorach.
Przepis na leczo z kalafiorem. Tradycyjne danie, wzbogacone kalafiorem.
cukinia | 2 sztuki |
kiełbasa | 1/2 kilograma |
cebula | 2 sztuki |
pomidory | 1 kilogram |
papryka | 1 sztuka |
olej | 3 łyżki |
smalec | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
kalafior | 1 sztuka |
Leczo z kalafiorem - do podstawowego przepisu dodajemy podgotowanego kalafiora. Warzywa są smażone na oleju, a kiełbasa na smalcu. Podsmażone warzywa dusimy w pomidorach.
Zobacz inne przepisy na leczo z różnymi dodatkami:
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: