Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeniowy sos do gotowanych kartofli i mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płyn z przyprawami ze smażenia resztki
soser 3 łyżeczki
bulion drobiowy 1 z pietruszką

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeniowy sos do gotowanych kartofli i mięsa

Ze smażonego kurczaka pozostały na patelni resztki z przyprawami, można je wykorzystać do zrobienia sosu do polania kartofli Dolałać pół litra wrzącej wody, dodać 1 opakowanie (mały okrągły krążek) bulionu drobiowego Babuni z pietruszką i gotować na małym ogniu. Aby zagęścić sos i nadać mu aromatu dodać 3 łyżeczki sosera, który w gorącym płynie nie tworzy grudek. Chwilkę jeszcze podgotować aż uzyska się odpowiednią gęstość. Przelać sos do sosjerki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak