Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, plasterek żółtego sera i połówkę gotowanego jajka. Mięso złożyć na połowę, kraje zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczkami. Panierować kotlety w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem soli i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszny kotlecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !