Sposób przygotowania

Pokrojone grzyby dusimy w oleju. Wyjmujemy je z oleju i dusimy w nim posiekaną cebulę. Dodajemy obrane ze skórki i starte na tarce pomidory. Mąkę przypiekamy na suchej patelni, mieszamy ją z 1/2 szklanki letniej wody, dodajemy do warzyw i wszystko dusimy. Na koniec dorzucamy uduszone grzyby, zalewamy ciepła wodą tak by pokryć wszystkie składniki. Dusimy pod przykryciem na słabym ogniu przez 15 minut. W międzyczasie roztapiamy masło i dodajemy do niego zmielone orzechy oraz czosnek. Mieszankę tą dodajemy do dania wraz z posiekanym koperkiem i pietruszką.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !