Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek z curry, kurkumą, białym pieprzem, brązowym cukrem, solą, cynamonem oraz sokiem z limonki.

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na długie paski i przełożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.

Paski kurczaka nadziewać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie około 12 minut (w zależności od grubości pasków).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawa nazwa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacja, co za smakowitości!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    znakomity kurczak z grilla!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Już je lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Mistrzowski kurczak!
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Bardzo fajny przepis a kurczaczek palce lizać :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawa mieszanka przypraw.Apetyczne fotki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !