Sposób przygotowania

Botwinkę z buraczkami umyć pokroić w kostkę i ugotować do miękkości w 1/2 szkl. wody.Dodać pokrojony szczaw i gotować jeszcze 2 minuty. Ugotowany burak wystudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.ogórki pokroić w kostkę,rzodkiewki w plasterki.Koperek i szczypiorek drobno posiekać.mleko roztrzepać ze śmietaną,dodać wszystkie warzywa i przeciśnięty czosnek.Wymieszać i przyprawić cukrem,pieprzem i solą.Dobrze schłodzić i podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    na letnie gorące dni akurat
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiego jeszcze nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Musze zrobic latem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !