Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywna masę. Reszte składników łączymy ze sobą i miksujemy. Do uzyskanej masy dodajemy wczesniej ubite białka i delikatnie mieszamy. Uzyskana masę przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 160 * na około 35-45 min.

Ciasto powinno być zwarte, rumiane, przypieczone z obydwu stron, co można sprawdzić w trakcie pieczenia, a wiadomo, ze czas i moc zależy od piekarnika, bo jedne grzeją dobrze, drugie niezbyt. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta, kroimy je na dwie części.

Teraz krem ;), ulubiona herbatę ( tu np wiśniową proponuje)zaparzamy w 1,4 szklanki wrzątku, po czym dokładnie odciskamy torebki tak by wywar był mega intensywny. Następnie do wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy. Herbatkę odstawiamy do ostygnięcia kiedy to nastąpi, wlewamy ja do serka homogenizowanego i słodzimy nasz krem do smaku i dokładnie mieszamy.

Rozkładamy pokrojone ciasto ,na jedna część biszkopta nakładamy krem następnie przykrywamy krem drugą, Całość dokładnie dociskamy, wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny, tak by całość nabrała „zwartości” była spójna. Pod koniec możemy udekorować ciasto i

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowita
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    co to jest mazeina ????
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    skrobia kukurydziana ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !