Przepis i sposób przygotowania na: W-Z ka z kremem wiśniowym (dieta DUKAN)
Ciasto powinno być zwarte, rumiane, przypieczone z obydwu stron, co można sprawdzić w trakcie pieczenia, a wiadomo, ze czas i moc zależy od piekarnika, bo jedne grzeją dobrze, drugie niezbyt. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta, kroimy je na dwie części.
Teraz krem ;), ulubiona herbatę ( tu np wiśniową proponuje)zaparzamy w 1,4 szklanki wrzątku, po czym dokładnie odciskamy torebki tak by wywar był mega intensywny. Następnie do wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy. Herbatkę odstawiamy do ostygnięcia kiedy to nastąpi, wlewamy ja do serka homogenizowanego i słodzimy nasz krem do smaku i dokładnie mieszamy.
Rozkładamy pokrojone ciasto ,na jedna część biszkopta nakładamy krem następnie przykrywamy krem drugą, Całość dokładnie dociskamy, wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny, tak by całość nabrała „zwartości” była spójna. Pod koniec możemy udekorować ciasto i