Sposób przygotowania

Ugotowany i ostudzony ryż rozdzielić na ziarenka mokrym widelcem. Olej rozgrzać na patelni na dużym ogniu, wsypać migdały, smażyć na złoty kolor, wybrać łyżką cedzakową, odstawić. Olej zlać z patelni, zostawiając 2-3 łyżki, rozgrzać na średnim ogniu, wlać jaja, smażyć na rzadką jajecznicę, zmniejszyć płomień. Mieszając jajecznicę wsypać ryż, szybkimi ruchami wymieszać, smażyć na małym ogniu 5 min (nie mieszać). Dodać szynkę, cebulę dymkę i sos sojowy, mieszając smażyć 2 minuty. Przed podaniem posypać migdałami, wymieszać. Podawać natychmiast na gorącym półmisku, przybrać zieleniną.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące połączenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !