Sposób przygotowania

Galaretkę i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, ostudzić, do 4 naczyń deserowych wlać po 4 łyżki galaretki i po 4 łyżeczki jagód, zostawić do stężenia. Z jogurtu odjąć 4 łyżki, dodać 1 łyżkę cukru pudru i płatki czekoladowe, wymieszać zostawić do dekoracji. Do jogurtu greckiego dodać cukier puder, połowę galaretki, wymieszać i ułożyć w naczyniu, polać pozostałą tężejącą galaretką, na której na środku ułożyć po 2 łyżki masy z płatkami czekoladowymi, wierzch ozdobić jagodami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszny deser
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno będzie mi smakować;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    mi też
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym porcyjkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !