Sposób przygotowania

Żelatynę zalewamy szklanką wody i odstawiamy by napęczniała.Truskawki wsypujemy do rondla dodajemy 3/4 szklanki cukru i podgrzewamy mieszają aż się rozgotują następnie dodajemy 1/3 żelatyny i miksujemy na gładką masę i studzimy.Resztę żelatyny rozpuszczamy podgrzewając.Maślankę roztrzepujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym,3 łyżki mieszamy z żelatyną,następnie łączymy z resztą maślanki,na koniec dodajemy ubitą na sztywno śmietankę.Tortownicę smarujemy olejem.Najpierw wlewamy masę maślankową następnie na niej robimy kleksy z masy truskawkowej,każdy lekko mieszając widelcem aby powstał marmurek.Deser wstawiamy do lodówki na godzinę.W tym czasie galaretkę rozrabiamy w 2 szklankach gorącej wody i studzimy.Kiedy marmurek zastygnie zalewamy go galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !