Sposób przygotowania

śliwki przebrać umyć i wkładać do umytych słoików,przygotować syrop do garnka wlać 1 litr wody i wszypać 1 kg.cukru wymieszać i zagotować,ja do tego lukru daję sporo cukru ponieważ śliwki są kwaskowe,zalać syropem i zakręcać słoje potem pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Uwielbiam ten kompot!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pycha, uwielbiam taki kompot i te śliweczki.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubi?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !