Sposób przygotowania

Mięso posypujemy solą i pieprzem dodajemy cukier sos sojowy,mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy dodając 3 łyżeczki wody.Cebulki siekamy pędy osączamy z zalewy i po połowie z nich mieszamy z mięsem,następnie dodajemy olej i żółtko i ponownie wyrabiamy.Z mąki jajka dwóch łyżek zimnej wody i szczypty soli zagniatamy ciasto wałkujemy je i kroimy na kwadraty o boku czterech centymetrów,na środek każdego łyżeczkę farszu i składamy rogi ciasta razem i zlepiamy.Kapustę myjemy i kroimy w paski gotujemy 1 minutę i odcedzamy.Pierożki gotujemy partiami w osolonej wodzie.Bulion podgrzewamy.Na talerze lub miseczki wkładamy po kilka pasków kapusty pozostałą dymkę i pozostałe pędy bambusa pierożki i zalewamy bulionem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !