Sposób przygotowania

Do przesianej maki dodajemy maslo i wyrabiamy ciasto, dodajemy proszek do pieczenia, ugniatamy. Dodajemy jajka, cukier i smietane. Placek dzielimy na 2 czesci i pieczemy oddzielnie ok 20 min na 160 stopni. Upieczone ciasto przekladamy dzemem porzeczkowym i warstwa platkow migdalowych. Na wierzchu polewamy polewa czekoladowa i dekorujemy migdalami i platkami migdalowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zrobiło się świątecznie,śliczny mazurek !!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wyszedł
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    w skladnikach jeszcze 4 jajka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wygl?da.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    Jaki piękny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajnie wygląda ten mazurek, napewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !